Bottnarydskonferensen 31/7-4/8-2024 – “HOPPETS STEG”

Temat för årets Bottnarydskonferens är ”Hoppets steg”.
Vi lever i en tid där vi dagligen möts av mörker och lidande, i vår närhet och runtom i vår värld. Därför har vi valt temat ”Hoppets steg” för årets Bottnarydskonferens.
Vi är övertygade om att människor som vill och vågar komma med hopp är vad vår sargade värld behöver. Det kristna hoppet är det enda som har kraften och förmågan att bryta hopplöshet och ge livet dess fullaste mening. Vårt hopp består i att Jesus har dött och uppstått för varje människa och gett oss möjligheten till ett liv i gemenskap med Gud nu och för evigt.
Årets tema är hämtat från Romarbrevet 10:15: ”Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”  Vårt uppdrag som enskilda och gemenskap är att bära de goda nyheterna vart vi än kommer. Varje människa oavsett livssituation och omvärldens skeenden är i behov av evangeliet. Många människor söker något som kan ge tro för framtiden och vi har funnit det de söker.
Vi längtar efter att få utrustas för att mer frimodigt berätta om vår tro i vardagen.
Vi önskar att få vara en gemenskap som möter människor med Guds hopp där de finns.
Vi vill leva i Andens rörelse och hela tiden söka oss ut till den värld som Jesus har gett sitt liv för.
Vår djupaste längtan med konferensen är att ännu mer få gå in i kallelsen att vara de budbärare som kommer med hoppets steg så att Guds rike kan få bryta fram på alla platser där vi finns.

Medverkande på årets konferens:

Ulf Häggqvist

Peter Bernhardsson

Jon Peterson

Martina Möllås och Ola Hedén

Sara Linnarsson

Jimmy Svärdhagen

Bottnarydskretsens anställda

Presentationer av årets medverkande hittar ni längre ner. 

 

Det finns fortsatt möjlighet att ta del av många av de senaste årens konferenssamlingar via Youtube och/eller Söndaghelaveckan.se

Länkar:

Program 2024

Onsdag 31/7

Kl. 19.00 Startgudstjänst “HOPPETS STEG”. Förkunnelse av Bottnarydskonferensens pastorer Lina Skoghäll och Henrik Lundström. Gudstjänsten kommer sändas i närradion via FM 98,5 och www.radiovv.com 

Torsdag 1/8

Kl 10.00 Bibelstudium med Peter Bernhardsson. Bibelstudiet kommer sändas via vår Youtube-kanal “Bottnarydskretsen”

Kl. 16.30 Bibelstudium med Peter Bernhardsson. Bibelstudiet kommer sändas via vår Youtube-kanal “Bottnarydskretsen”

Kl 16.30 Barnaktiviteter – Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 19.00 Kvällsgudstjänst – Förkunnelse av Peter Bernhardsson och sång av Jon och Mia Peterson. Gudstjänsten kommer sändas i närradion via FM 98,5 och www.radiovv.com 

Fredag 2/8

Sommarfredag för alla i parken vid Allianskyrkan

Kl 14.30-16.00 Våffelcafé

Kl. 16.00 Show med Jimmy Svärdhagen samt diverse aktiviteter

Kl. 19.00 Konsert. Jon Peterson med trio

Kl. 22.00 Nattvardsandakt (i kyrksalen)

Lördag 3/8

Kl. 10.00 Bibelstudium med Ulf Häggqvist. Bibelstudiet kommer sändas via vår Youtube-kanal “Bottnarydskretsen”

Kl. 16.30 Bibelstudium med Ulf Häggqvist och Sara Linnarsson. Bibelstudiet kommer sändas via vår Youtube-kanal “Bottnarydskretsen”

Kl. 16.30 Barnaktiviteter – Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 19.00 Kvällsgudstjänst med förkunnelse av Sara Linnarsson och sång av Martina Möllås och Ola Hedén. Gudstjänsten kommer sändas i närradion via FM 98,5 och www.radiovv.com 

Söndag 4/8

Kl. 10.00 Barnmöte med Max och Myran – Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 10.00 Högtidsgudstjänst med förkunnelse av Ulf Häggqvist och sång av Martina Möllås och Ola Hedén. Gudstjänsten kommer sändas i närradion via FM 98,5 och www.radiovv.com 

På gudstjänsten samlar vi in årets missionsåtagande till Svenska Alliansmissionens internationella missionsarbete

Medverkande

Ulf Häggqvist

Ulf är missionsledare för Svenska Alliansmissionen (SAM) sedan 2021. Han har innan dess varit församlingskonsulent inom SAM och tidigare församlingspastor i Vetlanda, Göteborg och Bockara.
Ulf bor i en liten by utanför Taberg/Månsarp som heter Smörvik. Han är gift med Helena och de har två vuxna, och sedan ett antal år utflugna, barn. Han intresserad av all som rör tro, församling och internationellt arbete och kopplar gärna av med odling och promenader i naturen.


 

Jon Peterson

Jon är en artist och låtskrivare från Forserum där han bor med sin familj. Han är tidigare låtskrivare och gitarrist i grupper som Folk och Attention.
På konferensen kommer han både medverka på torsdagens kvällsgudstjänst tillsammans med sin fru Mia samt ha en konsert på fredagskvällen tillsammans med en trio bestående av Fredrik Lide, Gustav Raymondson & Mia Peterson.


 

 

Sara Linnarsson

Sara jobbar som pastor i Missionshuset Laholm (SAM). Tidigare har hon bl.a jobbat som pastor i missionskyrkan i Gnosjö (SAM). Hon bor i Laholm med sin familj och hon brinner för Jesus och hur vi ska göra evangeliet tillgängligt i vår tid. Sara älskar kaffe och driver tillsammans med sin  man K&B Kafferosteri.


 

Peter Bernhardsson

Peter jobbar som pastor i Hagakyrkan (EFK) i Habo. Han ett hjärta för församling och evangeliet och har tidigare jobbat som pastor inom flera samfund samt varit regional kyrkoledare inom Equmeniakyrkan.  Peter bor tillsammans med sin fru och sina barn i Jönköping och på fritiden gillar han alla former av sport och har bland annat varit med och startat Jönköpings innebandyklubb.


 

Martina Möllås och Ola Hedén

Martina är sångare, låtskrivare och körledare. Hon bor i Stockholm men är född och uppvuxen i Skåne där hon började tidigt med både sång och piano. Hon tycker det är fantastiskt att leda, och sjunga i, kör och använder musiken för att uttrycka sin tro, sina tvivel och sina tankar i ord och ton.

Ola är pianist, låtskrivare och producent från Malmö. Han är en flitigt anlitad pianist och har spelat med många stora artister och både producerat, och medverkat på, många skivor.

Sen våren 2018 har Martina och Ola gjort ett antal konserter, gudstjänster och även körhelger tillsammans utifrån våra sina egna sånger.  Deras önskan är att få bidra med nya sånger som kan bära, uppmuntra och leda vägen framåt tillsammans med Gud.


 

Jimmy Svärdhagen

Jimmy är magiker och komiker med självdistans, glimten i ögat och en skön personlig värme. Han fångar både ung och gammal och delar med sig av det glada budskapet. Jimmy bor med sin familj i Habo. Han har över 25 års erfarenhet och gör ca 100 shower per år inom Sverige, men har även stått på scen i Finland, Tyskland, Holland, Schweiz och USA.


 

Missionsinsamling

På söndagens gudstjänst gör vi vår insamling till årets missionsunderhåll. De pengar vi lovat at ge till Svenska Alliansmissionens missionsarbete i Sverige och världen.

Vill du vara med och ge så går det bra på plats med kontanter eller via swish. Det finns även möjlighet att fylla i en lapp om att ge en löftesgåva som betalas in senare (dock senast 30/9) till Bottnaryskretsen via:
Swish: 123 007 87 90
Bankgiro: 890-2645

Bön under konferensen

Vi ber gör för dina bön- och tacksägelseämnen under konferensen. Sms:a eller maila dem till: 070-544 90 91, lina.skoghall@bottnarydallians.se

Vi möts till bön i ett av grupprummen bakom kyrksalen en halvtimme innan varje eftermiddagssamling och gudstjänst.

Youtube och radio

Måna av konferensens samlingar sänds antingen via vår Youtubekanal: “Bottnarydskretsen” eller via närradion FM 98,5 och www.radiovv.com Se programmet för mer info

Servering

Det kommer finnas servering i anslutning till alla samlingar.

Konferenssponsorer

BOSAB Bottnarydssnickerier AB – HagaGruppen – Wallis Johansson Trävaror – Specialsnickerier Bottnaryd AB – Trädgårdstjänst Ingvar Jardenius – Skällingsöeko – Graham Lane Snickerier – Gräventrepenad AB – Vikens såg Edgar Folkesson – C. Arvidsdal Plåtslageri – FagerhultsGård – Karla Trä

Stort tack!