Bottnarydskonferensen 3-7/8-2022 – “Närmare Gud till dig”

Bottnarydskonferensen 2022 är till ända.

Vi kan se tillbaka på en fantastisk konferens som verkligen träffade rätt i vårt tema “NÄRMARE GUD TILL DIG”

Många av konferensens samlingar går att ta del av digitalt i efterhand via youtube-kanal eller www.sondaghelaveckan.se

I progammet längre ner ser du vilka samlingar som går att ta del av och där finns även länkar till respektive samling.

 

Årets konferenstema är hämtat ur Psalm 271 i Psalmer och sånger: Närmare Gud till dig.

Vi ser att vi lever i en speciell tid, i efterdyningarna av en global pandemi. För somliga har pandemin inneburit att relationen till Gud vuxit och fördjupats, för andra har det blivit det motsatta.

Vi vill under årets konferens måla bilden av en Gud som håller allt i sin hand. Vi vill utmana och uppmuntra människor att våga söka sig närmare Gud, att smaka och se att Gud är god (Ps 34:9).

Guds folk har i alla tider gått igenom lidanden och kriser. Lidande är en omistlig del av efterföljelsen. Därför vill vi låta psalmens toner om att närma sig Gud ”om det än blir ett kors som lyfter mig” stå i centrum för konferensen. Inte för att upphöjda lidandet utan för att tala sant om efterföljelsen och vad det innebär att leva ett liv i Guds närhet. Ett korsmärkt liv.

 

Medverkande på årets konferens:

Mattias och Therese Martinsson

Fredrik Lignell

Jeanette Alfredsson

Henrik Steen

Max och Myran – barnmöten

Bottnarydskretsens anställda

Presentationer av årets medverkande hittar ni längre ner. 

Program 2022

Onsdag 3/8

Kl. 19.00 Konferensstart med musikgudstjänst “Närmare Gud till Dig”.  Jeanette Alfredsson med band samt förkunnelse av Bottnarydskretsen pastorer Henrik Lundström och Lina Skoghäll. Länk till predikan

Torsdag 4/8

Kl 10.00 Bibelstudium med Fredrik Lignell. “Längtan och det vidgade hjärtat”  Youtubelänk

Kl. 16.30 Bibelstudium med Fredrik Lignell. “Motgångarna i Guds hand”  Youtubelänk

Kl 16.30 Barnaktiviteter. Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 19.00 Kvällsgudstjänst – Förkunnelse av Fredrik Lignell och sång av Jeanette Alfredsson. Länk till predikan

Fredag 5/8

Kl 14.30 Våffelcafé

Kl. 16.30 Bibelstudium med Mattias Martinson. “Lidande och helande”  Youtubelänk

Kl. 16.30 Barnmöte med Max och Myran. Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 19.00 Konsert (ute vid bra väder) – Therese och Mattias Martinsson med band

Kl. 21.30 Nattvardsandakt med Maria Ahlriksson.

Maria är pastor och samtalsterapeut och har gett ut andaktsboken “Ditt ord i mitt hjärta”

Lördag 6/8

Kl. 10.00 Brunch och live podcast “Martinson möter”…Jörgen Ruther.

Jörgen är verksamhetsledare på SAM-hjälp och blev utsedd till månadens Jönköpingsbo i mars i år. SAM-hjälp var en av de första organisationer att nå fram med hjälpsändningar till Ukraina efter krigsutbrottet.

Kl. 16.30 Bibelstudium med Henrik Steen. “Kallad som du är”  Youtubelänk

Kl. 16.30 Barnaktiviteter. Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 19.00 Kvällsgudstjänst med Mattias och Therese Martinson. “Lidande och Helande”  Länk till predikan

Söndag 7/8

Kl. 10.00 Barnmöte med Max och Myran. Samling i parken utanför kyrkan

Kl. 10.00 (OBS! fel tid i vissa utdelade konfernsblad!) Högtidsgudstjänst med förkunnelse av Henrik Steen och sång av Mattias och Therese Martinson. “Det överflödande hjärtat i en sliten tid”  Länk till predikan

På gudstjänsten samlade vi in årets missionsåtagande till Svenska Alliansmissionens internationella missionsarbete

Det går fortsatt vara med och ge till missionsinsamlingen (t o m 30/9) Klicka här för  mer info om insamlingen och hur du kan vara med och ge

Tack för din gåva!

Medverkande

 

Fredrik Lignell

Fredrik är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar, retreater och andlig vägledning. Fredrik är även författare, han gav nyligen ut boken: “Är vi inte framme snart?” Sedan tidigare har han bland annat skrivit boken “Bottenkänning”.

 

Jeanette Alfredsson

Jeanette har hörts på skivor från tidigt 90-tal men det var först 2008 hon debuterade med en skiva i eget namn. I takt med framgångarna med sina skivor tillhör hon idag en av svensk kristenhets mest aktiva och efterfrågade solister. Under åren har hon medverkat på ett antal lovsångsskivor både som låtskrivare och sångerska.  Förutom sitt engagemang i sin hemförsamling på Hönö utanför Göteborg leder Jeanette lovsång, ger konserter, föreläser om lovsång och talar och sjunger på kvinnofrukostar på olika platser i landet.

Henrik Steen

Henrik har tidigare varit pastor i Kungsportskyrkan och missionär i muslimvärlden. Nu är han kursföreståndare för Bibelskola Livskraft, Team Med Uppdrag, och ägnar mycket av sin tid åt att undervisa, skriva och coacha unga ledare.  Han är gift med Annakarin och bor med sina fyra barn i Huskvarna. 

Max och Myran 

Max och Myran är två filurer som gillar att klura på saker om Gud och livet. Ganska ofta dyker de upp med sina funderingar i våra gudstjänster här hos oss i kyrkan. De går i tvåan, älskar att cykla, äta glass och busa med sina kompisar. En av dem är trött på morgonen, den andra är trött på kvällen. Vem som är vad kommer du få upptäcka under barnens gudstjänster på konferensen. 

Mattias och Therese Martinson

Mattias arbetar som evangelist för fadderbarnsorganisationen Compassion. I sin tjänst reser han runt bland Sveriges församlingar för att förkunna, undervisa och leda lovsång. Han ansvarar även för podden ”Martinson Möter” där han samtalar med viktiga kristna profiler. Mattias är också musiker och låtskrivare och har skrivet många älskade sånger som används brett inom kyrkan. Han har även släppt flera uppskattade skivor genom åren. Med sin passion för teologi och sitt bultande lovsångshjärta inspirerar och utrustar Mattias unga som gamla från olika sammanhang inom svensk kristenhet. Mattias har tidigare bl.a. varit pastor i Göteborg Vineyard och även föreståndare i Nimbuskyrkan Öckerö.

Therese är musikant, låtskrivare, sångerska och sångpedagog. Till vardags jobbar Therese som musiklärare och sångpedagog på Rytmus Gymnasiet i Göteborg. Hon strävar efter att se individen och vara närvarande i mötet, vare sig det är hemma, på jobbet, promenaden eller i en Gudstjänst. Hon älskar det blå havet, båtar, bakelser och att vara kreativ. Hon finner ro i skymningsljuset och hopp i gryningen. 2017 släppte Therese den kritikerrosade och omskrivna skivan ”På alla sidor omsluten”.

Mattias och Therese har tre barn som heter Joel, Anton och Esther. Familjen är bosatt på Öckerö.

Konferenssponsorer

BOSAB – Bottnarydssnickerier AB – Karla Trä – HagaGruppen – Mats Karlsson Bygg Bottnaryd AB – Wallis Johansson Trävaror – Specialsnickerier Bottnaryd AB – Trädgårdstjänst Ingvar Jardenius – Skällingsöeko – Graham Lane Snickerier – Skydda nu i Jönköping AB – Gräventrepenad AB – Vikens såg

Stort tack!